Livet på veien

lifeontheroad

Frankrike er veldig annerledes fra Nederland og Tyskland, både på godt og vondt…

Transportetappen fra Amsterdam til Bretagne gikk greit. Vi gjorde den over to dager, campet på en rasteplass langs veien fra fredag til lørdag. Så fort vi kom inn i frankrike endret camping fasilitetene seg betraktelig. På de fleste kjøpesentre eller større parkeringsplasser er det for campingbiler tilgang på drikkevann, strøm og mulighet for å tømme diverse avfall. I tillegg er det lovlig å overnatte tilnærmet hvor en du måtte ønske. Dette er meget behaglig! Hovedproblemet vårt så langt er at vi ikke kan fransk, eller at franskmenn ikke kan engelsk om du vil. Snakket med en innfødt istad som hadde vært på en 6 ukers ferie i USA og dermed kunne «snakke» engelsk. Han påstod det ville være mange fler som snakket engelsk i de større byene, og dette stedet var et untak.
eurotrip09_dag4 003

Her på Festival des Vieilles Charrues er det ekstremt! Det er så sinnsykt mye rare folk, stands, scener og ukjente band at jeg blir helt skremt!

Har brukt halve dagen på å bli kjent samt å finne et supermarket. Vi fant til slutt et takket være masse rettledning fra lokale franskmenn, men de glemte å fortelle oss at det var stengt på søndager… Nå har vi akkurat gaflet i oss 4 store menyer på Mc.D, og skal fortsette konsumeringen av billigøl. På planen for kvelden står: Thing Things, Two Many Djs og Moby!

Ellers kan jeg melde om at Runar har fått gnagsår av sine nye sko, jeg har fått meg ny parfyme, Eirik lengter etter jenta si og Jørgen savner Jølle. Finværet har forløpig latt vente på seg, sola glimter heldigvis til fra tid til annen. I morgen utpå dagen en gang styrer vi skuta mot Bordeaux, planen er å campe så nærme stranda som mulig og få gått opp et par brunnyanser! Har fått et par adresser av en lokal helt her, det liker gps’n. Uten den hadde vi forresten vært fortapt, så vil gjerne rette en personlig takk til Runar sin Onkel.

eurotrip09_dag3 003eurotrip09_dag3 024eurotrip09_dag3 025oneinamillion pacoeurotrip09_dag4 007

5 kommentarer til «Livet på veien»

  1. Folka i frankrike suger i engelsk, det var mission impossible i Paris!! 🙂 Au revoiir

  2. Serris? Vi var heldige der, alle vi var i kontakt med snakka brukbar engelsk! Ganske greit, fransk er ikke akkurat min sterkeste side 😉

  3. Bonjour! Kjempeartig å høre fra dere. Spennende ferietur dere har lagt opp til! Håper dere holder sammen og passer på hverandre. Husk hvor dere setter fra dere bilen når dere er rundt omkring. Vi ønsker dere fortsatt god tur! Klem fra oss her hjemme.

Det er stengt for kommentarer.