Lek i hverdagen

Lars Fredrik Lunde

Nå har jeg drevet med «stirreleken» en stund, og den har økt selvtilliten min med ca 2meter!

Ikke at jeg noensinne har hatt så veldig dårlig selvtillit, formålet var bare å lære noe nytt. Så det startet som et lite eksperiment etter at jeg for litt over et år siden leste en bok om hvordan en forbedret sin holdning og selvtillit. Dette var første steget i å bli bedre på kommunikasjon og å bli en person av enda høyere såkalt sosial status. En av de praktiske oppgavene i boka gikk ut på å se alle personer du møtte på gaten direkte i øynene og deretter holde blikket deres helt til de så vekk. I starten følte jeg et stort ubehag for hver hundredel jeg holdt blikket for lenge. Det var akkurat som om jeg invanderte deres personlige sone! Men det er slik at de føler akkurat det samme ubehaget, med mindre de er av høyere sosial status enn deg og tvinger deg til å slippe først…Så altså: Den som bryter blikket først er underlegen i forhold til den andre personen(i leken).

Så nå går jeg på en måte rundt og regjerer over alle som «viker» for meg, som forresten er en helt fantastisk følelse! Problemet er når en treffer på gangstere på trikken. De slipper aldri blikket, og blir som regel provosert av å bli sett på. Da er det viktig å ha et fint smil på lur, eller en fiffig kommentar som «Hvor har du kjøpt de fete skoa der? Sånne MÅ jeg ha!». Da bryter de som regel blikket og blir litt satt ut, og jeg vinner. Igjen.

SÅ, gå ut og stirr! Jeg utfordrer deg 🙂

PS: Etter at den andre personen i duellen slipper blikket må du også gjøre det, ellers blir det bare creepy.

2 kommentarer til «Lek i hverdagen»

  1. Utfording ja! Men har du ikke tenkt på forskjellen mellom jenter og gutter her?
    Om jenter ikke tar til seg blikket ganske fort – tar det ikke lang tid før enkelte gutter tar dette som et ‘Åh, hun er bare såå interessert i meg, og tar det som en invitasjon til å komme bort! Og det er det ikke verdt, kun for å ‘ikke være underlegen’ den andre personen’!
    Såh det såh! :p

Det er stengt for kommentarer.