Å gjøre inntrykk

Dialog!

Man treffer hele tiden på nye mennesker, men hvordan har det seg at enkelte gjør større inntykk enn andre?

Tidvis treffer en på folk som rett og slett bare fester seg i hodet ditt. Du husker hva de heter, hva de sa og hvordan de sa det. Hadde det ikke vært fint hvis alle husket deg på samme måte? Greit, du har ikke lyst til å kle deg som han med hanekammen og platåsko, eller pierce en stang tvers igjennom nesa… Forstålig! Det finnes andre grep for å bli lagt merke til her i verden, f.eks via en interessant samtale!

Folk flest vil prate om seg selv! Vi mennesker er i bunn og grunn ganske egosentrerte

Har du et lager i hodet ditt flust med vitser og historier eller en hel rekke imponerende kunster å vise frem så er det inget problem å gjøre inntrykk og bli husket. Men generelt trenger en ikke være trollmann for å gjøre oppnå dette. En «øvelse» jeg gjør er å tenke meg at det finnes en lyskaster i taket over der jeg står. Denne lyser på den som prater. Og jo lenger jeg klarer å holde denne lyskasteren på personen jeg har en samtale med, dess bedre vil individet like å snakke med meg! Han eller hun får snakket om seg selv, som altså er det beste folk vet. For å få til dette må en være genuint interessert i det vedkommede sier, ellers vil samtalen dø ut. Så det gjelder med andre ord å høre etter hva folk faktisk sier, ikke bare stå der å vente på «din tur» til å snakke. Dette er en feil alt for mange gjør. Som regel fører det til at den andre parten i samtalen ved første anledning som byr seg vil snu på hælen og glemme at du noensinne eksisterte, uavhengig av hvor interessant det du har å fortelle er!
Morten og Robert i dialog

Nå, kom deg ut og lek med lyskasteren! Det gjør Robert 😀