Fjellvandring med familien

Vandring i Hallingskarvet

Hallingskarvet er en fjellrygg som strekker seg fra Geilo og 35km vestover

Folarskardnuten, Hallingskarvets høyeste topp, var vårt mål for helgens fjelltur. Toppen ligger på 1933 meters høyde og er Buskeruds høyeste. Vårt utgangspunkt var Raggsteindalen Høyfjellsstue (1000moh). Vi ankom fjellstua sent lørdag kveld og spiste en deilig urnorsk treretters der før det bar i seng. Tidlig søndag morgen våknet vi til strålende sol og en temperatur på 8 grader. Det så med andre ord veldig lovende ut for at vi skulle klare å klatre de 933 vertikale meterene til vår destinasjon! Vi var forøvrig kledd i nye jaktdresser alle mann, til tross for at det er ingen av oss som jakter…
Lars Fredrik på fjellet
Det første partiet opp til 1400moh gikk veldig greit. Derfra og opp til 1600 tallet var det tidvis sterk vind og regn, noe min såre hals satte liten pris på. Ved 1660 tok vi pust i bakken etterfulgt av lunch, kaffe og kake i Lordehytta. Velfortjent! Da vi kom ut derfra var vinden, som fraktet med seg sludd og snø, økt med enda et par meter per sekund.

Fjellvettregel nr #8: Vend i tide. Det er ingen skam å snu.

Vi forsøkte oss på de første par hundre meterene oppover mot toppen, men været var rett og slett blitt for surt! Gore Tex dress, ull undertøy og fjellue var i dette scenario ikke godt nok. Hadde vi vært utstyrt med finlandshetter, overtrekks våtter og Helly Hansen VARM trøyre kunne vi kanskje fortsatt, men uansett var nok ikke en fjelltopp uten sikt verdt den prøvelsen der.

Får prøve oss litt tidligere neste år, for nå er vinteren på hell! 🙂
Lorde-HyttaChristina Lunde på Lorde-hyttaRagnhild GudimLundefuglene

Takk for turen!

Én kommentar til «Fjellvandring med familien»

Det er stengt for kommentarer.