Middag nummer 3

Christina Lunde og Silje Kjøbstad

Lillesøster og venninnen hennes Silje var denne ukens offere for hobbykokkens grusomheter…

I og med at de ikke er så gamle valgte jeg å lage en barnevennelig rett. Hjemmelagde taco-cheese-burgere med en frisk salat, tatziki og tortilla chips! Til denne middagen serverte jeg en Cloudline Pinot Noir 2007, som en en lett og fruktig rødvin. Denne er best egnet til lyst kjøtt eller pastretter, så det var kun av hensyn til gjestenes at denne ble servert.
Deilig hjemmelaget hamburger

Hvordan lage hamburgere fra bunnen av

Først og fremst må du gå på handletur:

Handleliste
 • Karbonadedeig
 • Tacokrydder
 • Hvitløk
 • Matyoughurt
 • Tomat
 • Isbergsalat
 • Agurk
 • Rødløk
 • Tortilla chips
 • Poteter (til å lage potetbåter)
 • Evt andre ønskede grønne saker

Bland krydder med karbonadedeig i en bolle. Kna det inn! Om ønskelig kan du også putte oppi chilli, løk eller hva enn du måtte ønske. Deretter deler du dem opp i passelige store stykker og lager små «boller» av dem. Deretter trykker dem flate, former dem slik du vil burgeren skal se ut. Dette gjørs på fjøl eller benk. Det er forresten lettere å håndtere dem på en fuktig overflate! Så stekes dem i smør eller olje.

PS: tykke burgere har lengre steketid (naturlig nok..).
Dekket bord
Tatziki kan lages enkelt med matyoughurt eller litt mer avansert med youghurt naturell. Da må nemlig youghurten trekke i et kaffefilter for å få ut noe av fuktigheten. Jeg brukte matyoughurt. Oppskrift sponses av matprat.no

Da er det Nordmarka neste(sykkel), vi sees!

Én kommentar til «Middag nummer 3»

Det er stengt for kommentarer.