Slik gikk halvmaraton

Lars Fredrik Lunde i innspurt

Da har jeg fått ETT bilde og kan endelig blogge om Oslo Maraton 🙂

Det var iskaldt da Morten og jeg ankom festningen søndag formiddag! Ble til at vi begge måtte starte med jakke. Vi kom oss til startområdet i seneste laget og ble stående helt bakerst i pulje 2 da startskuddet gikk. Derfra tok det oss så mye som 3 min og 30 sec å komme oss over startstreken, som var 50 meter unna. Tar tid å sende avgårde tusenvis av maratonløpere samtidig tydeligvis. De første 10km brukte jeg på å «krangle» meg forbi, rundt og imellom diverse hobby mosjonister. Ikke at jeg er så utrolig sprek at det gjør noe, men neste år skal jeg tilstrebe å havne enten foran i pulje 2 eller alle helst i pulje 1!

Halveis i løpet ble det ganske hett under jakka, så leverte fra meg den til heiagjengen ved festningen. Den siste milen var mindre folksom, og jeg fikk satt opp tempo noe. Det føltes ikke sånn, men når jeg ser på nike+ grafen viser det seg at jeg løp fortere for meg 5km jeg gjennomførte. Hadde jeg holdt samme tempo som jeg holdt på siste 5km over hele løpet ville jeg kommet inn på tiden 1:28!

Mortens statistikk fra Ultimate Sport Service.
Minstatistikk fra Ultimate Sport Service.

Gjennomførte min første halvmaraton på tiden 1:39:44

Er meget fornøyd med tiden, målet mitt var å løpe på 1:45 eller fortere. Pappa sa rekorden hans var på 1:29, noe jeg har bestemt meg for å slå neste år. Dette til tross for at han har 5cm lengre ben enn meg…