Påske tulipaner

Endelig påske! men hvorfor?

Påske tulipaner

Ja nå er påsken her igjen, og vi har en gyllen mulighet til å stikke av på hytta/fjellet/syden for å gjøre alt og ingenting – det er FERIE! Men hvorfor feirer vi egentlig påske igjen da? Var det ikke noe med Jesus, palmer og oppstandelse for ca 2000 år siden? Og hvorfor i all verden er ikke påsken på samme dato hvert år?

Vi går for en liten oppfriskning

Påsken i Kristendommen

Påske er en bevegelig helligdag og kan lande på 35 forskjellige datoer. Påskedagen faller på den første søndag etter første fullmåne etter vårjevndøgn, noe som ble bestemt i år 325 ved kirkemøtet i Nikea. Påske er for oss Nordmenn kjent som en kristen høytid som feires for å minnes Jesus lidelse, død og oppstandelse.

vissen blomst

Påsken i Jødedommen

Jødene hadde feiret påske (Pesach, jødisk påske) i over 1000 år alleredet da Jesus ble født, så de har naturlig nok andre grunner for sin feiring. Jødisk påske har opprinnelse fra natten da Gud ba Moses forkynne til hans følgere at de skulle slakte et lam og male dørkarmen med lammets blod. For alle som ikke hadde malt dørkarmen med blod den kvelden ville måtte bøte med livet på deres førstefødte sønn (ref. den siste landeplage).

Kaninmann på universitetsplassen

Litt praktisk informasjon

Børsen, vinmonopolet og de fleste butikker er stengt skjærtorsdag, langfredag, halve påskeaften, 1.Påskedag og 2.Påskedag.

Påsken 2011

20.04.2011 – halv dag (onsdag før påske)
21.04.2011 – Skjærtorsdag
22.04.2011 – Langfredag
23.04.2011 – Påskeaften
24.04.2011 – 1.Påskedag
25.04.2011 – 2.Påskedag

Ugle ved Blå
Påske dame

God påske!

2 kommentarer til «Endelig påske! men hvorfor?»

  1. Fisefine tullipaner, ser du har fått testa ut 50mm. Kjekt med en liten påminnelse på hvorfor vi feirer påske – det trengte jeg! Snakker vi forøvrig klipp og lim? 😉 God pesach!

Det er stengt for kommentarer.