L’viv og Krakow


Da har det seg slik at jeg har utrolig mye og skrive, men ingen tid å gjøre det på! Siden sist har vi forflyttet oss ca 900 km fra Kiev til L’viv og deretter videre til nåværende plassering; Krakow.

Får begynne å fortelle om ankomsten vår til L’Viv, den var nemlig mer enn middels innholdsrik. Vi parkerte bobilene på Camp Denmark klokken 04:30 på morgenkvisten etter å ha kjørt hele natten. Det var kjøtt på grillen før jeg rakk å få nøkkelen ut av tenningslåsen, 8 skrubbsultne karer trengte drivstoff! Etter maten oppdaget vi at det var et bur rett ved siden av hvor vi kunne spille fotball, så vi løp utpå med mål om å få spilt litt 3 vs 3.

Vi rakk å spille i ca 30 sekunder før Anders klarte å lande rett på skulderen, og brekke et av beinene i skulderen. Det stod ca 35 grader i feil stilling. Vi fikk ordnet en ambulanse fra L’Viv og ble kjørt rett på sykehuset. Der tok vi røntgen og det ble konkludert med at det måtte opereres. Anders ble sendt med første fly til Oslo og skal opereres på Fredag.
Anders og Ukrainsk ambulanse personell
Ukrainsk ambulanse
Ukrainsk fatle (i gips!)

HELDIGVIS klarte vi å få tak i billetter til Danmark – Tyskland, det var en stor opptur. Vi hadde egentlig planer om å støtte Danmark under kampen. Men da vi hang opp det Norske flagget på bobilen fikk vi bare pes og mas om at Nordmenn ikke hadde noe der å gjøre osv. Derfor ble det Tyske drakter på hele flokken 🙂 Utrolig god stemning på kampen, Tyskerne kan å lage trøkk.
Runar i Tysk EM drakt
Fredrik Gomez
Den - Ger
Camp Denmark
Camp Denmark II
stranda

Vi ankom Krakow i går natt, og fikk oss en liten rundtur i byen før hoppet i seng. Varmet er ankommet sør polen, og er jevnt over 32 grader i skyggen. Idag har vi vært på omvisning ved Auschwitz. Mange inntrykk, en veldig sterk opplevelse. Var litt usikker på om dette var rette turen å reise dit, men nå i etterkant er jeg veldig glad for at vi dro.

Auschwitz Birkenau porten
Veien til krematorium/gasskammer
En vogn hvor fangene ble fraktet i
Det Norske minnesmerket i Auschwitz
Det Norske minnesmerket ved Auschwitz II
"Arbeider" brakkene
Birkenau
Peter ved stedet hvor Rudolf Höss ble hengt
Runar sjekker ut piggtråden

Dobbelt med gjerder i Auschwitz
Zyklon B

Tid for dusj og stell så vi får kommet oss inn til Krakow og spist litt middag! Klokken er jo tross alt 21.00. Vi hørs! Neste blogg post blir nok fra Berlin.

Én kommentar til «L’viv og Krakow»

  1. Veldig glad som sagt at dere tok turen til Auschwitz gutter, skulle gjerne vært der sammen med dere, vet at dette er noe dere vil sette pris på at dere fikk sett i ettertid!! ha en fin avslutning på turen ! 🙂

    Klem Schmandie

Det er stengt for kommentarer.