Pappaen i sving

En post om Hekk

Da falt omsider valget på Thuja Brabant 80-100cm som hekk/vegg mot veien bak huset vårt. Thuja smaragd var det vi først hadde bestemt oss for, men valget falt til slutt på Brabant da denne vokser fortere, og vi uansett ønsker å formklippe hekken.

Thuja plantene ble kjøpt på Helges Hagesenter (Hageland) på Hønefoss. Vi kjøpte 100 stk til kr 49,90/stk. Ved kjøpt av færre enn 100 stk så er prisen pr dags dato 59,90/stk.

Vi plantet dem med 50 cm avstand. Vi gravde et hull som var ca 40cm dypt, kastet nedi et par never kugjødselkompost og satte planten oppi. Deretter fylte vi i godt med vann, før vi gravde igjen hullet og tråkket rundt stammen med foten. Vi er påpasselig med å vanne de dagene det er opphold.

Før (på nordsiden)
Nordsiden før hekk

Etter (på nordsiden)
hekk plantet nordsiden

Før (baksiden)
Heger full av thuja

Etter (baksiden)
Hekk plantet baksiden

Diverse bilder
Brabant hekken
Hagegjødsel
Anleggsgartneren
Hekk sett fra nord
Pappaen i sving
Svetteslange

Agnbøk ble også vurdert, men vi syns den ble litt for glissen i vintermånedene.
agnbøk hekk

Et annet alternativ var Kristtorn, men denne har vi ikke sett i nærområdet før, og er usikker på om den klarer det kalde klima. Vi kommer kanskje til å plante en liten stripe med det oppå muren for å se om den kan klare seg her.
kristtorn

Én kommentar til «En post om Hekk»

Det er stengt for kommentarer.