Ti ting som ikke er bra på Tesla Model S

Når du snakker med en som eier en Model S får man litt inntrykk av at det han forteller er for godt til å være sant. Man blir servert den ene fordelen etter den andre, og skepsis om rekkevidde og kvalitet blir ofte parert omgående -uten at man helt stoler på det. Fortvil ikke, det finnes svakheter!

For å skape et litt mer nyansert bilde av Tesla Model S ønsker jeg å fremheve ti ting som ikke er så bra med Tesla Model S. Jeg må påpeke at dette er min subjektive mening basert på egne erfaringer med bilen.

1. Dører uten ramme

Tesla model S har «Coupe dører», dvs at det ikke er en ramme rundt vindu. Vindu må gå opp og ned hver gang man åpner og lukker en dør. På vinterstid kan dette by på problemer, det er ikke uvanlig at vindu fryser seg fast og at man ikke får opp døra. Silikon på lister samt forvarming hjelper mot dette problemet, men jeg skulle helst sett at bilen hadde vanlige dører.

2. Dørhåndtak

Dørhåndtakene på Tesla Model S er til vanlig trukket inn i døren og går ut når man skal betjene døren. Svakheten ligger i kablene, disse blir svekket etter x antall sykluser og mister kontakt -som igjen fører til at de slutter å fungere. Mitt inntrykk er at Tesla skifter hele modulen når det oppstår problemer, men dette kan løses billig og enkelt selv (når garantien går ut)

3. Døråpning bak

Døråpningen på bakdører på Tesla Model S er veldig liten -noe som gjør det strevsomt å sette barn inn/ut av barneseter. Er natt og dag forskjell på å sette unger inn i E-Golfen vår, mye enklere og raskere.

4. Litt for sportslig satt opp

Vi bruker jo Teslan som en familibil og ønsker mest mulig komfort. Model S er satt opp noe for sportslig for vår smak, du sitter ganske lavt og har relativt stiv fjæring. Luftfjæringen er noe mer behagelig enn stålfjæringen.

Model s frame

5. Lav takhøyde

Jeg er 187 cm høy og skulle gjerne ha sittet litt mer oppreist med ryggen, men er hindret av lav takhøyde. Skulle gjerne sett at setet kunne senkes enda lenger ned, bare 3-4 cm hadde hjulpet enormt.

6. Skjev dekkslitasje

Mange sliter med skjev dekkslitasje, selv har jeg kjørt 35 000 km med helt jevn slitasje, men etter servicetime i juni er det blitt slitt bort 4-5 mm på innsiden av alle fire dekkene på kun 10 000 km. Det ble gjort 4-hjulskontroll og spissing på denne servicen. Er tatt inn på en hastetime for å kontrollere og eventuelt justere spissing igjen, blir spennende å se hva utfallet blir. Uansett så er det veldig mange som sliter med skjev slitasje av dekk, dette skyldes ofte en kombinasjon av at bilen har mye camber, er tung og kjører på lavprofil. Det skal veldig lite toe til for å få ekstrem slitasje på innsiden av dekkene.

7. Problemer med panoramatak

Nesten alle Model S i Norge er levert med panoramatak, årsaken til det er at man må ha pano tak for å få skrue hullene til feste av takstativ. Nordmenn kan klare seg uten krok, men da MÅ de ha takstativ. Dessverre er det slik at disse pano takene lekker vann, knirker, går ikke helt igjen, knepper osv -og krever generelt mye pleie og vedlikehold (av Tesla). Vi skal inn for justering av pano tak i februar.

8. Køer på servicesenter

Du hørte riktig, vi skal på service i februar- 2017! Første ledige time var 4 måneder frem i tid. Dette er helt vanlig og har vært det siden 2013. Det er mange som reiser til Brummendal eller Sverige for å få servicetime tidligere. Heldigvis så smetter de deg inn hvis du har noe som er akutt, men likevel er det kjedelig at det fortsatt skal være så lange køer.

9. Vindusviskerne

Mitt inntrykk er at det er for lite press på ruta, vindusviskerne er generelt dårlige. Spredningen av spylerveske er også dårlig.

10. Småting

Knirk, knepp, vindu og dør pakninger som kryper/ikke passer helt, støy fra mobilsignal på radio, dører som krever justering, vindsus, deksler som løsner, dugg i lykter, innerskjermer som må justeres osv. Dette er småting som de fikser på garanti eller goodwill, men som er irriterende på en såpass ny bil til 600′ kr. Flesteparten av disse tingene regner jeg med er fikset på facelift Model S, men dette er ting som har vært et problem på 2013-2015 Model S.

Til tross for alle disse svakhetene kunne jeg ikke tenke meg noen annen bil og anbefaler Tesla Model S på det varmeste. Lykke til med bilkjøpet!

Om du syns dette innlegget var nyttig, og du har tenkt til å kjøpe deg en Tesla må du gjerne benytte min referal kode. Det gir det ytterligere kr 8000 i rabatt og fri bruk av supercharger så lenge du eier bilen (på program som er gjeldende pr okt. 2017).

Referal kode: https://www.tesla.com/no_NO/referral/pl4356?redirect=no

2014 Tesla S85