Tesla Model S Facelift eller Nosecone?

Tesla Model S ble lansert i 2012 -og i slutten av 2012 begynte de å levere bilen til Norge. Siden den gang er det kommet en rekke endringer på bilen. De største endringene som er verdt å notere seg er:

 • Høsten 2014 hvor alle biler ble utstyr med hardware for Autopilot 1 (AP1)
 • Desember 2014 hvor Dual varianten kom på markedet i form av 85D og P85D
 • Model S Facelift, sommeren 2016

Forskjellene på Model S facelift og den gamle varianten er mange men små. Den åpenbare forskjellen er fronten, hvor den gamle har en såkalt Nosecone har den nye Model S lik type front som Model X har. Videre har gammel bil Xenon lys mens Facelift har LED. Facelift oppleves også som litt «tightere» i interiøret, de har nok klart å forbedre interiøret en god del på disse 5 årene med produksjon. Vanskelig å sette fingeren på hva det er som er forskjell, men jeg opplevde mindre knirk og var generelt mer fornøyd med hvordan interiøret var skrudd sammen.

Facelift virker det som har litt mindre ratt, det er i alle fall lettere på rattet -har altså en annen type servostyring (elektronisk styrt). Facelift har er servo som åpner og lukker ladeluken for deg, gammel versjon hadde bare en fjær og magnet -så hvis du glemte å lukke den måtte du gå ut av bilen og lukke den manuelt. Facelift har også mulighet for HEPA filter som gir deg utmerket inneklima i bilen. Ombordladeren i bilen er oppgradert fra 11 kW til 16,5 kW effekt på facelift. På enkelte bilen kan denne være software begrenset, de solgte det som ekstrautstyr i en periode. Nå er det standard.

Forskjellen på en brukt «nosecone» Model S og en ny Facelift utgjør ca 250 000 kr. Jeg valgte da å oppgradere fra en S 85 til S 75D (Facelift). Er veldig fornøyd med valget, ville gjort det igjen.

Oppsummering

Tesla Model S Facelift:

 • LED kjørelys og fjernlys
 • Mer moderne front
 • Lakkerte skjørt
 • Større ombordlader (16,5 kW)
 • HEPA luftfilter
 • Ladeluke med servo
 • Bedre skrudd sammen

Tesla Model S Nosecone

 • 250 000 billigere
 • Mulighet for dobbellader (22 kW)
 • Mulighet for stor frunk (RWD modeller)

Om du syns dette innlegget var nyttig og du har tenkt til å kjøpe deg en Tesla må du gjerne benytte min referal kode. Det gir det ytterligere kr 8000 i rabatt og fri bruk av supercharger så lenge du eier bilen (på program som er gjeldende pr okt. 2017).

Referal kode: https://www.tesla.com/no_NO/referral/pl4356?redirect=no