En moderne Familiehytta Furutangen

Vi har bygget Familiehytta sin hyttemodell Furutangen 75 med en moderne vri, ved Nesbyen Alpin. Nesfjellet Hyttegrend består av 55 hytter av denne hyttemodellen. Det var ikke anledning til å endre på hytten utvendig, men innvendig stod man fritt til å endre som man ville. Vi ønsket en lys og moderne hytte, så vi har gjort en del tilvalg for å få hytta akkurat slik vi ønsket den.

I hovedetasjen har vi flyttet veggen mellom kjøkken og bad 60 cm. Gulv i stue/kjøkken er Børstet furu og Fjellgrå skyggepanel på vegg. Kjøkken er et grått Ikea kjøkken med lys plate i laminat. Tak er hvitpigmentert. Vi har montert 13 downlight og bevegelse/temperatur-sensor. Vinduer i front er oppgradert til større vinduer.

Vi også flyttet varmtvannsberederen til teknisk rom og oppgraderte til en bereder som hadde ekstra varmelement, men som var mindre slik at vi kunne plassere den på brakett på veggen med vaskemaskin under.

På loftet satt vi inn et lite toalett og gjorde stua litt større ved å flytte veggen til soverommet. Vi fikk også montert luke for oppbevaring.

På badet har vi valgt en grå flis på gulv og vegg. Vi gikk for en speilarmatur med lys i tillegg til fire downlights. Vi utvidet altså badet 60 cm mot kjøkken, dette gjorde at vi fikk plass til en liten badstue på 1,6 m2 samt at vi fikk en romslig dusjnisje.

For fjernstyring av lys og varme valgte vi en smarthusløsning fra Futurehome, et norsk firma. Dette utgjorte en merkostnad på ca 30 000 kr, men utgjør en stor forskjell. Det er veldig praktisk å kunne justere varme opp og ned med et trykk i app, samt skru av alle lys. Brannvarslere er også koblet til samme system, så hvis brannalarmen går blir jeg varslet umiddelbart samt at alle lys settes på 100%. Hvis det er bevegelse i eller utenfor hytta mens hytta er i «Borte-modus» vil jeg også bli varslet.